dinsdag 17 november 2009

De week van de smaak: Turks koken met Jo


De tante van Elise kwam vandaag Turks koken in de klas.
Eerst werden alle ingrediënten besproken. Turken gebruiken graag veel kruiden zoals komijn, kaneel en paprika. Alles werd eens doorgegeven om er eens aan te ruiken.





We dronken appelthee als aperitief.








We maakte köfte (spiesjes van lamsgehakt gemengd met verse munt, komijn en parika) en couscous met rozijntjes en noten.




We aten alles gezellig samen op!
Afiyet Olsun! ("smakelijk eten" in het Turks)

4 opmerkingen:

  1. Tom vertelde dat jullie geleerd hebben dat er zwarte en groene rozijnen zijn. Want rozijnen zijn eigenlijk gedroogde druiven.

    Vonden ze de thee lekker?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De thee viel heel erg in de smaak. We dronken hem koud en volgens de kleuters was het net appelsap.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. senne had het over een drankje bieden!! was voor mij een raadsel tot hanne zei dat hij aanbieden bedoelde. ik moet zeggen als ik van de morgen in de klas kwam dat het er nog lekker turks rook!!! en iedereen geproefd?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Aan de gezichtjes te zien hebben ze de smaak van de week van de smaak te pakken ... Zo'n activiteiten vindt Andres gewoon de max!

    BeantwoordenVerwijderen